Næstved-roeren William Kjærgaard udtaget til U19 VM i dobbeltfirer.

I fm. den netop afviklede Sorø regatta var der meget på spil for Næstved Roklubs William Damm Kjærgaard. Sammen med sin makkerJoshua Mingu (Sorø) skulle de forsøge at kvalificere sig til U19 VM i Plovdiv i Bulgarien 12-15. august på 2000m distancen i dobbeltsculler. Dysten stod imod den direkte modstander til pladsen, dobbeltsculleren fra Roskilde Roklub og Københavns Roklub. Og det blev en rigtig herredyst over to dage. 

 

Da tidsforskellen imellem de to både kun var 2,5 sek. tog man fra Dansk Roforbund et modigt træk, der peger ud i fremtiden. Man satte de fire seje drenge i dansk ronings kongeklasse, fireren, for at teste om de kunne levere en kanontid, som kunne bringe bådtypen til U19 VM - Og drengene klarede cuttet og vandt over alle herreholdene i tiden 06.17.75. Så nu står den på intensiv træning på Danmarks Rocenter i Bagsværd resten af sommeren.

 

Dermed er William Damm Kjærgaard den første ungdomsroer fra Næstved, der er udtaget til VM. Tidligere har bl.a. den senere tredobbelte OL guldvinder Morten Jørgensen repræsenteret Roklubben på Kanalvej ved VM for herrer. Næstved Roklub takker sine sponsorer for støtte til projektet.

 

Billedetekst. (fotos: Steen Kjærgaard).

Tv. Dobbeltfireren vinder med en halv bådslængde over herrekaproerne fra Bagsværd-Holstebro.

Th. De stolte dygtige roerere. Leander Kalizan (Roskilde), William Damm Kjærgaard (Næstved), Joshua Mingu (Sorø) og Johannes Stenborg Jacobsen(København).

IMG 3445
IMG 3437