Her folder drømmene sig ud

Der er ingen gassen sig under dynen for de 15 unge der er Sportscollege-elever og træner tidligt om morgenen på Næstved Gymnasium og HF.

Enhver der har haft fornøjelsen af teenagere på matriklen ved, hvor svære og genstridige de kan være at lokke ud af fjerene. Derfor er det en sand overraskelse at se 15 youngsters give den max gas en hverdagsmorgen kl. 6.30 i gymnastiksalen på Næstved Gymnasium.

- Kom nu. Hep hep, lyder det fra fysisk træner Carsten Fugl, mens de unge spæner rundt fra den ene krævende øvelse til den anden. Alle er iført pulsbælter, for pulsen skal helt op og ringe fra morgenstunden.

De frygtindgydende fysiske udfoldelser er noget de unge selv har valgt. De er nemlig alle tilknyttet Næstved Sportscollege, som henvender sig til unge, der dyrker idræt på eliteplan og som drømmer om at blive endnu bedre. De unge er blevet udvalgt af deres respektive klubber og de går i skole eller gymnasium lige som deres jævnaldrende kammerater. Men på sportscollege får de mulighed for at forfølge drømmen med en hverdag med fokus på både sport og uddannelse. Blandt andet får de hjælp til skolearbejdet ved træningsophold, mentaltræning og særlig fysisk træning samt hjælp til at få hverdagen til at hænge sammen.

- De unge eliteidrætsudøvere klarer sig også fint fagligt. Især svømmerne og fodboldpigerne er meget disciplinerede med deres skolegang, mens det kniber lidt mere for fodbold- og basketdrengene, siger koordinator i Næstved Sportscollege, Peter Ditlevsen.

Efter flere år hvor der var stille om byens sportscollege oplever Peter Ditlevsen nu en øget interesse både blandt klubberne og de unge. I år er der således 37 unge tilknyttet Næstved Sportscollege. Næste skoleår stiger tallet til 60.

- Vi har kørt lidt på pumperne, men nu er vi godt i gang igen. Og det handler også om at fortælle omverdenen at vi eksisterer og at unge har en mulighed for at dygtiggøre sig og samtidig gennemføre et uddannelsesforløb på alle niveauer.

Fire af byens idrætsklubber har indgået aftaler med Næstved Sportscollege. Det drejer sig om Herlufsholm Svømning, Herlufsholm Fodbold (piger), Næstved Boldklub (drenge) og Team Fog Næstved (basket). Men Peter Ditlevsen drømmer om også at få flere af de mindre idrætsgrene med i projektet, så de også får mulighed for at sende deres største talenter på sportscollege.

Næstved Sportscollege er også blevet synlig i gadebilledet. Til sommer indvier BoligNæstved 25 ungdomsboliger lige ved siden af Næstved Stadion. Boligerne er øremærket sportstalenter samt unge, der er tilknyttet Talentskolen.

 

(fra sn.dk  13. maj 2019)

Læs seneste nyt fra Næstved Sportscollege

Interesseret i at høre mere?

 

jdsfsdf jdshf jsdhfkjh sadjkfh askdjfha ksdjf